Kohanätakas 2: kalal suu kinni

Mulle meeldib suvel Emajõe ääres käia nii, et pärastlõunal kohale, õhtune püük, lõke ja ööbimine, teise päeva hommik ja tagasi. Jaanipäevanädalavahetus pakkus seekord ideaalset võimalust mõnusaks kohapüügiks. Kahjuks oli kalal suu üsna lukus aga päris tühja käega koju ei tulnud. 

Loe lisaks »


Kohanätakas

Pühapäeval läks lahti kohapüük siseveekogudes. Nädalavahetusele langev avapäev on alati jama, sest püüdjate hord Emajõel on tohutu, aga ega minemata jätta ka ei saanud. Minu vaev sai 1,8kg kala näol tasutud kohe hommikul, päeva peale tuli kala paati ilusti aga kotti rohkem midagi ei toppinud. 


Loe lisaks »


Kuidas forellikütt Truumetsast kohajigitaja sai

„Mul pole nööri, trossi, õiget ritva ega ühtegi jigi,“ teatas vanameister Rein Truumets resoluutselt, kui teda Emajõele koha püüdma meelitasin. Mul õnnestus talle siiski selgeks teha, et ta võib niikaua kaldal angerjat, latikat ja koha tonkatada, kuni mina kohaauke läbi taon ja kaasa ta tuli. Etteruttavalt võib öelda, et tonkamehest sai selleks korraks jigipüüdja ja mina sain kätte oma seni suurima koha. Videokokkuvõte kahepäevasest kalatripist on siin.


Loe lisaks »