PARIM SIIARETSEPT
Sellel postitusel on 6 vastust
"Siig võtab," teatab varahommikul vastiku tilina saatel saabunud tekstisõnum, mis kogu perekonna hommikuune ära rikub. Sellise info peale on iga normaalse kalamehe uni nagu peoga pühitud. Poolteist tundi hiljem laseme paadi vette ja sätime vööri Tallinna sadamate suunas.
Postitusele on lisatud video siiaretsepist.
Postitusele on lisatud video siiaretsepist.
Kevadine siiapüük võib olla väga mõnus: vedeled paadis, ajad sõbraga mölinat, hoiad molu päikese poole, vaatad, kuidas ridvaotsad kalavõtust märku annavad ja tunned ülevoolavat rõõmu sellest, kui haakimise järel on tunda suure kala sööste. Nii peaks üks ideaalne siiapüük välja nägema, aga just seda ei olnud. Ilm oli pehmelt öeldes vastik, tuul ulus, vihma sadas horisontaalis ja paadis tuli kössitada nii, et raju vastu vahtimist ei peksaks. Siig tõepoolest võttis, aga kahjuks olid enamus neist väikesed.
Kokku tuli paati paarkümmend siiga, söögijagu kõlbas neist ka kotti pista. Ausalt - päeva lõpuks on mere- ja kalamehe elu ikkagi ilus, ükskõik milline on ilm ja saak, sest rõõm hästi elatud päevast jääb alles.
Toidust. Kultusfilmist "Siin me oleme" tuntuks saanud lause "Ma armastan sind nagu siiakala", ei ole öeldud niisama. Siig on tõepoolest üks parimaid kalu soolamiseks ja äkilise tegemiseks. Ma olen näinud ja proovinud mitmeid erinevaid soolamisvariante, siin on aga minu viimase aja lemmikretsept. Autoriõigus ei kuulu mulle aga nii valminud kala on niivõrd maitsev, et seda söövad isegi inimesed, kes tavaliselt toorest kala ei söö ja patt oleks see jagamata jätta.
Kirjuta kommentaaridesse, kuidas sina siiga soolad.
Kokku tuli paati paarkümmend siiga, söögijagu kõlbas neist ka kotti pista. Ausalt - päeva lõpuks on mere- ja kalamehe elu ikkagi ilus, ükskõik milline on ilm ja saak, sest rõõm hästi elatud päevast jääb alles.
Toidust. Kultusfilmist "Siin me oleme" tuntuks saanud lause "Ma armastan sind nagu siiakala", ei ole öeldud niisama. Siig on tõepoolest üks parimaid kalu soolamiseks ja äkilise tegemiseks. Ma olen näinud ja proovinud mitmeid erinevaid soolamisvariante, siin on aga minu viimase aja lemmikretsept. Autoriõigus ei kuulu mulle aga nii valminud kala on niivõrd maitsev, et seda söövad isegi inimesed, kes tavaliselt toorest kala ei söö ja patt oleks see jagamata jätta.
Kirjuta kommentaaridesse, kuidas sina siiga soolad.
6 vastust
Lisa kommentaar